Viola Otthon bemutatkozik

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte társaságunkat és engedje meg, hogy ismertessük és bemutassuk Önnek a VIOLA IDŐSKORÚAK OTTHONÁT, mely Nyékládházán működik.

Tájékoztatónkkal szeretnénk bemutatni az idősgondozást végző intézményt, a nyújtandó szolgáltatásait, valamint az igénybevétel lehetőségeit. Adatkezelési nyilatkozatunkat ITT olvashatják,

Az Otthon elhelyezkedése

Nyékládházán, a Viola út 1/b. címen található intézményünk könnyen megközelíthető helyen, a 35 sz. főút kezdeti szakasza mellett található helyen épült meg. A közelben található távolsági buszmegálló és vasútállomás révén tömegközlekedési eszközökkel is könnyen megközelíthető Intézményünk.

Az intézmény Alapító Okirat tartalmi elemei:

  1. A fenntartó megnevezése: Magyari Kereskedelmi és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit  Kft.
  2. A fenntartó címe: 3433 Nyékládháza, Kossuth L u. 37.
  3. Az intézmény megnevezése: Viola Időskorúak Otthona
  4. Az intézmény működési helye: 3433 Nyékládháza Viola u. 1/B
  5. A tevékenység megnevezése: 8531. Szociális ellátás elhelyezéssel
  6. Az intézmény férőhelyeinek száma: Jelenleg az A-és a B épületben összesen: 99 férőhelyes

A szolgáltatás célja és feladata

A Viola Időskorúak Otthona az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes, nyugdíjkorhatárt elért idős személyek étkeztetéséről, szükség szerint ruházattal, illetve textíliával való ellátásáról, mentális gondozásáról, foglalkoztatásról, ápolásáról, gondozásáról, valamint lakhatásáról, azaz teljes körű ellátásáról gondoskodik.

Az intézmény célja és feladata, hogy idős lakói számára békés, nyugodt otthont, fizikai és egészségügyi ellátást biztosítson, valamint pszichés gondozást nyújtson. Célszerű és hasznos időtöltést, kikapcsolódást, foglalkozást szervezzen, a magányos idős lakók számára a közösségi életet megteremtse.

A tartós bentlakást biztosító idősek otthonában 99 férőhelyen egy, két és három ágyas, összkomfortos apartman jellegű, önálló lakrész került kialakításra. A lakrészek kialakításáról a tervezők és kivitelezők figyelembe vették az idős ember mindennapi élete során felmerülő igényeket. Ennek szellemében és a jogszabályi kötelezettségnek megfelelően valamennyi lakrész megfelel az akadálymentes környezet feltételeinek. Minden lakószobában és közösségi helyiségben a biztonságos mozgást segítő kapaszkodók, rámpák, küszöbnélküli közlekedő terek, valamint lift kerül kialakításra.

Lakószobák jellemzői

Az apartmanok déli és nyugati tájolásúak. Az előtérben közlekedő, minden igényt kielégítő, korszerű, jó minőségű anyagokkal burkolt fürdőszobát alakítottunk ki, kézmosóval, wc-vel, zuhanyzóval. A lakószoba teljesen akadálymentes, küszöb nélküli ajtók és kapaszkodók biztosítják a kényelmes közlekedést.